top of page

4 tips voor ijzersterke fotografie voor jouw beauty- of fashionmerk

Je hebt een fashion of beautymerk en wil de unieke kenmerken van dit merk of de producten van dit merk naar voren laten komen met beauty of fashionfotografie. Maar hoe doe je dit en waar moet je allemaal rekening mee houden? Stel jezelf deze 4 vragen om tot unieke fotografie voor jouw bedrijf te komen.


1: Welke unieke kenmerken wil ik laten zien in de foto's?

Denk na over de specifieke kenmerken van je merk die je wilt benadrukken via de foto's. Wil je bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van je stoffen laten zien, of de duurzaamheid van je producten? Of wil je een specifieke sfeer of emotie overbrengen, zoals sensueel of krachtig? Het is belangrijk om vooraf duidelijk te zijn over wat je wilt uitstralen en welke aspecten van je merk je wilt benadrukken.


2: Welke soort licht past bij de setting?

Licht is een belangrijk element bij fashionfotografie en het type licht dat je gebruikt kan een groot verschil maken in de uitstraling en sfeer van de foto's. Wil je bijvoorbeeld een zachte, romantische sfeer creëren of juist een hardere, dramatische uitstraling? Het is belangrijk om te bepalen welk type licht het beste past bij de setting die je wilt neerzetten.


Hard licht VS zacht licht


3: Welke creatieve effecten wil ik toevoegen aan de foto's?

Creatieve effecten kunnen helpen om de gewenste sfeer of emotie over te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kleurfilters, het spelen met scherptediepte of het gebruik van bewegingsonscherpte. Bespreek met de fotograaf welke creatieve effecten het beste passen bij je merk en visie.


Verschillende creatieve effecten4: Welke locaties passen bij de setting die ik wil neerzetten?

De locatie waar de foto's worden genomen kan een groot verschil maken in de uitstraling en sfeer van de foto's. Wil je bijvoorbeeld een stedelijke uitstraling of juist een meer natuurlijke omgeving? Het is belangrijk om te bepalen welke locaties het beste passen bij de setting die je wilt neerzetten en welke locaties het beste passen bij de gewenste sfeer en emotie die je wilt overbrengen.Vind je het lastig om deze vragen helemaal zelf te beantwoorden omdat je bijvoorbeeld niet het juiste netwerk hebt voor het vinden van de juiste locatie, modellen, visagie en styling, niet precies weet wat de mogelijkheden zijn voor creatieve beelden of heb je simpelweg geen tijd om dit helemaal zelf uit te werken? Dan kan ik als fotograaf je zeker helpen! Na een gezamelijke brainstorm werk ik meerdere fotografieconcepten helemaal voor je uit inclusief moodboard. Ik weet hoe we het beste gebruik kunnen maken van licht en creatieve effecten om de gewenste emoties, eigenschappen en sfeer over te brengen. Bovendien heb ik een uitgebreid netwerk van specialisten en locaties. Waardoor ik je kan helpen bij het vinden van de perfecte locatie voor je shoot inclusief modellen, visagie en styling.


Om je alvast op weg te helpen bied ik nu tijdelijk een gratis brainstormsessie inclusief concept en moodboard aan! Laten we wat inplannen!


44 views0 comments
bottom of page