top of page

Hoe kies ik een trouwfotograaf voor mijn bruiloft? Lees hier mijn tips!

Updated: Mar 2, 2023

Hieronder vind je tips voor het kiezen van de fotograaf die bij jullie past en helemaal aansluit bij de wensen die jullie hebben voor jullie bruiloft!

Een fotograaf kiezen voor jouw bruiloft is een belangrijke beslissing, omdat de foto's een blijvende herinnering zijn aan deze bijzondere dag. Hier zijn enkele factoren om in gedachten te houden bij het maken van je keuze.


Stijl van de fotograaf


Kies een stijl van fotografie die bij jou past. Bekijk het portfolio van de fotografen. Heb je een afspraak ingepland met een fotograaf? Geef jouw stijl en wensen duidelijk aan.


Soms kan het lastig zijn om aan te geven welke wensen en stijl jij voor ogen hebt. Bij een kennismakingsgesprek stel ik jullie veel vragen om erachter te komen waar jullie blij van worden. Een ander belangrijk onderdeel hiervan is het maken van een moodboard. Samen maken we een moodboard en aan de hand daarvan geef ik jullie advies en bepalen we samen wat voor soort beelden er gemaakt mogen worden. Uiteraard in de stijl die ook te vinden is in mijn portfolio maar met jullie eigen twist. Zo ontvangen jullie na deze bijzondere dag foto's die helemaal bij jullie passen!


Alvast een kijkje nemen in mijn portfolio? Bekijk het hier!


Ervaring


Vraag de fotograaf wat hun ervaring is met fotografie. Hoeveel bruiloften heeft de fotograaf al vastgelegd? Maar ook: 'Heb je ervaring met verschillende soorten licht?'. Wil je je fotograaf bijvoorbeeld ook op het feest in de avond laten fotograferen? Dan is het belangrijk dat de fotograaf om kan gaan met weinig licht en flitsers om meer licht te creëren. Maar ook werken met hard zonlicht is een belangrijk aspect voor fotografie met een prachtig eindresultaat.


Zelf fotografeer ik zowel buiten als in de studio. Hierdoor heb ik zowel ervaring met natuurlijk licht als met flitsfotografie en weet ik daardoor in alle lichtomstandigheden goede foto's te maken. Wel zo fijn voor jullie als bruidspaar dat jullie je daar geen zorgen over hoeven te maken.


"Artistieke, onderscheidende trouwfotografie, is wat je bij mij vindt " – Joyportray

Persoonlijkheid


Een fotograaf is vaak van begin tot eind aanwezig bij jullie bruiloft. Ook op intieme momenten zoals bij de 'first look' en het klaarmaken is een fotograaf vaak aanwezig. Daarom is het belangrijk dat je je op je gemak voelt bij een fotograaf. Kies dus niet alleen voor mooie foto's maar overweeg ook of de persoonlijkheid en manier van communiceren bij jullie passen.


Middels een kennismaking komen we erachter of we een klik hebben. Een kennismaking is bij mij altijd vrijblijvend. We kunnen alleen samen de mooiste foto's maken als jullie je helemaal op je gemak voelen bij mij. Daarom is dit een heel belangrijk onderdeel van mijn werkwijze. Wil je mijn gehele werkwijze doornemen? Kijk dan even hier!


Prijs


En niet geheel onbelangrijk 'de prijs'. Vergelijk de prijzen van de fotografen die jou aanspreken. Ik maak altijd vrijblijvend voor jullie een offerte op. Hierdoor kun je precies zien wat er allemaal bij de prijs inbegrepen is en hoe de prijs is opgebouwd. Heb je specifieke wensen? Bijvoorbeeld als je gaat trouwen in het buitenland? Laat het even weten. Dan maak ik een pakket op maat die helemaal aansluit bij jullie wensen.Neem de tijd om de fotograaf te vinden die bij jullie past!


Neem de tijd om verschillende fotografen te overwegen en plan eventueel met verschillende fotografen een persoonlijk gesprek. Zorg dat je je prettig voelt bij de keuze die je uiteindelijk maakt en ga op je gevoel af!


Ik leg jullie dag graag vast als jullie op zoek zijn naar unieke, creatieve trouwfoto's en wij een klik hebben! Neem een kijkje op mijn trouwpagina voor meer informatie!

47 views0 comments
bottom of page